Holland Park, Diemen

  • Woningbouw
  • Commercieel vastgoed
  • Gebiedsontwikkelingen
Opdrachtgever:   Bergwijkstadspark BV
Locatie:   Diemen
Projectomschrijving:  

Aan de rand van Amsterdam, een goed bewaard geheim. Een groene plek, een nieuwe toekomst voor een waanzinnig bereikbaar gebied. Niet alleen qua ligging op 10-15 minuten van hartje Amsterdam maar ook qua betaalbaarheid.

Aan het metro- en NS-station Diemen-Zuid, op de plek van een voormalig kantorenpark, wordt de komende jaren gebouwd aan een nieuw woonmilieu met de naam Holland Park. In totaal worden er in het gebied 3.000 appartementen gebouwd. Er komt een grote diversiteit aan woningen voor starters, kleinere huishoudens, expats, forenzen tot senioren en wellicht in een latere fase ook gezinnen. Het gaat om studio’s vanaf 40 m², appartementen vanaf 50-70 m² en appartementen van 80-90 m² verdeeld over 2 verdiepingen. Ook worden er woon-/ werkunits op de begane grond van de appartementsgebouwen gebouwd. Het gaat om een gelijke verdeling van koopappartementen en vrije sectorhuurappartementen. Er komt parkeergelegenheid onder of rondom de gebouwen.

In de buurt zelf is straks van alles te doen middels voorzieningen die in de omgeving zullen worden gerealiseerd. Concreet gaat het dan over buurtwinkels, cafés, restaurants, sportveldjes en medische voorzieningen. Onderdeel van deze omgeving is de nieuwe studentencampus, waar veel van de genoemde voorzieningen al aanwezig zijn.

Stedelijk wonen in een parkachtige omgeving met veel groen en water. Afhankelijk van de plek in het gebied zullen de gebouwen vijf verdiepingen tot incidenteel maximaal 10 verdiepingen hoog zijn. Er komen echter ook stadswoningen met de voordeur op straat. Door de verschillen in bouwhoogtes ontstaan er allerlei doorzichten. De hoger gelegen appartementen hebben een weids uitzicht, de lager gelegen appartementen en stadswoningen liggen aan een groene binnentuin waaronder ook de parkeergarages liggen.

Ontwikkeling en uitvoering:   2014 - heden
Omvang:  

Totale omvang van Holland Park omvat 5 deelgebieden met een volume van circa 3.000 wooneenheden:

  • 1.800 woningen in de deelgebieden 1 & 2 (circa 108.000 m² GBO / 148.800 m² BVO).
  • 1.200 woningen in de deelgebieden 3, 4 & 5 (circa 72.000 m² GBO / 108.200 m² BVO).
 Website:   Klik hier voor meer informatie over Holland Park.
 Filmpje:   Klik hier voor een 3D animatie over Holland Park.