Hertog Staete, Nijmegen

  • Woningbouw
  • Commercieel vastgoed
Opdrachtgever:   Renschdael Groep
Locatie:   Hertogplein - Gerard Noodtstraat, Nijmegen
Projectomschrijving:  

Nieuwbouwcomplex bestaande uit zeven bouwlagen waarvan de begane grond ingericht is voor twee commerciële ruimten. De verdiepingen bieden plaats aan 44 luxe huurappartementen, die een gemeenschappelijke patio omsluiten. In de ondergrondse parkeergarage zijn tevens de fietsenbergingen gesitueerd.
Bijzonder aan dit project zijn de archeologische opgravingen die Romeinse funderingen en overige resten van historische vestingwerken hebben bloot gelegd. Die 'resten' sluiten goed aan bij de gereconstrueerde Middeleeuwse stadsmuur en -poort op het Hertogplein. Het kalksteen van de visuele reconstructie van de Hertogpoort keert terug in de architectuur van de kalkstenen poort in de gevel van het nieuwbouwcomplex. Verder zijn de commerciële ruimten flexibel in te delen in kleinere winkelunits en bevatten de woonlagen maarliefst 12 verschillende typen woningen , bestaande uit onder meer penthouses op de bovenste woonlaag.

Omvang:   Parkeergarage met 44 parkeerplaatsen en 44 fietsenbergingen, commerciële ruimte van circa 925 m² BVO, een commerciële ruimte met een omvang van circa 425 m² BVO, een inpandige traforuimte en 44 appartementen van circa 80 m² BVO tot 107 m² BVO.